به گزارش شهرآرانیوز بعد از آنکه در ۲۷ شهریور امسال فرماندار مشهد ساعت کار مدارس و ادارات مشهد را از ابتدای مهر رسانهای کرد و مشخص شد که از ابتدای سال تحصیلی قرار است ساعات شروع فعالیت مدارس به صورت شناور باشد، قصه پر غصه دغدغههای اولیا به ویژه دانش آموزان مقطع ابتدایی رنگ و بویی دیگر به خود گرفت. حالا با آغاز سال تحصیلی به دغدغههای همیشگی اولیا علاوه بر چگونگی تأمین سرویس مدرسه، کمبود معلم در برخی پایه ها، نرسیدن کتابهای درسی و. موضوع تقسیم بندی ساعات درسی، نحوه کم و زیاد شدن آن و زمان زنگ تفریح و استراحت دانش آموزان هم اضافه شده است.
آنچه این روزها از زبان اولیا به عنوان گلایه مطرح است همان نیم ساعت شناورشدن ساعات شروع کلاس درس است که برای ابتداییها ساعت ۸ تعریف شده است و به اذعان پدرو مادرها این روزها مهمترین عامل اختلال در زمان بندی کلاسها و از سوی دیگر زمان تعطیلی دانش آموزان است.
شریفی مقدم، مادر یکی از دانش آموز کلاس پنجم در مقطع ابتدایی است. این شهروند با ابراز گلایه از اینکه چرا با شناور شدن ساعات درسی در مقطع دبستان بسیاری از مدیران مدارس زمان آموزش برای هر درس را زیادتر از همیشه قرار میدهند، میگوید: در مدرسه پسر من در بولوار پیروزی مدیر مدرسه ساعات درسی کلاس پنجمیها را پشت سر هم قرار داده است.
این شهروند بیان میکند: بدین معنا که مثلا اگر پسرم قرار است در هفته شش بار درس ریاضی داشته باشد مدرسه چیدمان درسها را طوری قرار داده است که فرزندم شنبهها دو زنگ پشت سر هم ریاضی دارد.
او ادامه میدهد: این اتفاق باعث شده است که معلم، چون دو زنگ پشت سر هم ریاضی داشته ساعات درسی را یکپارچه کند. یعنی دو زنگ چهل وپنج دقیقهای را ادغام کند.
او بیان میکند: در واقعیت زنگ تفریح حذف میشود. چرا که یک زنگ تفریح وسط دو درس مشابه قرار دارد.
این شهروند توضیح میدهد: زمانی هم که اعتراض میکنیم، متولیان مدرسه چنین پاسخ میدهند که باید تعداد ساعات آموزش مصوب وزارتخانه آموزش و پرورش را داشته باشیم، اما، چون نیم ساعت شروع مدارس دیرتر از گذشته شده است به ناچار باید از زمان زنگ تفریح کمی حذف شود.
فراستی نیز شهروند دیگری است که با ارسال پیامکی به ستون حرف مردم برایمان نوشته است: لطفا پیگیری کنید که چرا با شناور شدن ساعات درسی برخی مدارس از زمان زنگ تفریح فرزندان ما در مقطع ابتدایی کم کرده اند؟ این شهروند در ادامه پیامک خود این طور توضیح داده است؛ واقعا کلاسهای سی وپنج نفره در مدارس دولتی که جای نفس کشیدن ندارد چرا باید این قدر طولانی باشند؟ مسئولان بررسی کنند که آیا واقعا یک بچه کلاس اول توانایی و کشش کلاس درس شصت دقیقهای را دارد؟
اتفاقا معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش هم ۱۶ مهر امسال به موضوع ساعات آموزشی مدارس در مقطع ابتدایی اشاره کرده بود و در آن خبر اعلام کرده بود که ساعات آموزشی برای این گروه دانش آموز باید در پنج زنگ چهل وپنج دقیقهای تنظیم شود تا معلم بتواند در هر زنگ دو موقعیت یادگیری و پنج دقیقه استراحت بین آن را داشته باشد.
به استناد گفتههای معاون وزیر به سراغ معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان میرویم. آذر رشیدی با تأیید اینکه در مقطع ابتدایی باید پنج ساعت درسی به مدت چهل وپنج دقیقه طراحی و برنامه ریزی شود میگوید: این تعریف منطبق با بخش نامه مصوب آموزش و پرورش است.
او با اشاره به اینکه بر این اساس در سال تحصیلی جدید برای پایههای اول تا سوم در مقطع ابتدایی زمان زنگ تفریح بعد از هر زنگ درسی پانزده دقیقه است، ادامه میدهد: این بازه زمانی برای دانش آموزان مقطع سوم تا ششم ابتدایی حدود ۱۰ دقیقه زنگ تفریح است.
باوجود تأکید متولیان ذیربط در سازمان آموزش و پرورش مبنی بر ساعات آموزش چهلوپنج دقیقهای، اما گلایه شهروندان مبنی بر طولانی بودن ساعات آموزش همچنان وجود دارد.